Tuesday, December 8, 2009

selesai..

bismillahirrahmanirrahim..

alhamdulillah thumma alhamdulillah...

segala puji buat Dia yang telah memberi yang terbaik dalam kehidupan saya... pahit getir ujian dan manisnya pengharapan kepadaNya, segalanya mengajar saya tentang sifat lemahnya sang hamba dan Maha Berkuasanya Tuhan dalam mengatur dan menyusun kehidupan hambaNya itu..syukur yang amat kepadaMu ya Allah...tak sedetik pun Engkau biarkan aku sendirian, sentiasa ada untuk menunjuk arah dan melantunkan kembali semangat yang hilang..

buat mereka yang saya cintai sepenuh hati:

Ummi dan Abah: terima kasih kerana sudi bertahan dengan Ateh yang macam hurricane ni.. sentiasa memeningkan kepala kalian dengan kehendak hati yang berlainan dari anak-anak yang lain..terima kasih..lepas ni sure pening lagi..;)

Zira, Nisa, Ana, Ilin, Ita, Wan, and others [roomates, housemates, dan sesiapa sahaja yang berkenaan]:
terima kasih juga kerana memasukkan nama saya dalam doa-doa anda.. terima kasih sekali lagi kerana mampu bertahan  dengan perangai pelik cik mash sorang ni..[saya pelik, tapi saya tetap sayang kamu..huhu]..moga kalian dinaungi dengan rahmat Allah walau di mana sahaja kalian berada.. stay strong, and keep going forward ok..

my Usrah-mate cik Sarah and cik Miha, Ary serta teman seperjuangan adik-adik Karisma-ians ; Asiyah, Hajar, Sofwah, Zira, Zulfa, dan ikhwah akhawat yang lain:
terima kasih kerana bersabar dengan saya semester ini.. Dan untuk full support, kasih dan sayang beserta doa dari kamu sekalian, moga Allah membalasnya dengan kurniaan ganjaran yang setimpal, pahala dan syurga idaman yang menanti di sana.. moga juga tautan hati antara kita membuahkan ukhuwah kekal selamanya..

teristimewa buat ex-naqibah merangkap insan istimewa penunjuk arah buat saya yang selalu hilang:
I would not have made it without you.. untuk kata-kata nasihat, doa dan masa yang dihabiskan untuk memberikan saya semangat jitu itu, terima kasih..dan sehingga kini, hanya syukur dan doa mampu saya panjatkan kepadaNya kerana mengurniakan insan sebaik kamu kepada saya..moga kehidupan kamu dan keluarga kamu disejahterakan Allah, dan dimenangkanNya dalam setiap ujian kehidupan yang melanda...

buat mereka yang lain yang tidak tersebut di sini:
terima kasih juga untuk doa-doa kalian, dan untuk segalanya.. terima kasih..

selesai sudah perjuangan peringkat pertama ini..masuk pula ke peringkat kedua yang makin bertambah cabarannya..Bahang pertempuran sudah terasa biasnya ke lubuk hati.. pertukaran suasana dengan ujian peningkat iman hampir di setiap hari itu, saya pun tidak akan pernah tahu hari menang dan hari kalah buat saya di masa hadapan...cuma yang mampu saya doakan, agar Allah yang membolak-balikkan hati hambaNya menjadikan hati saya thabat di jalan penuh duri tajam berceracak ini.. saya hanya mahu kekal hidup dan mati di jalan ini...hanya mahu terus berjalan menuju redhaNya..redhaNya..dan redhaNya jua..

doakan saya.

10 comments:

merentas horizon said...

waah!!Alhamdulillah..kak MAsh kamu sekarang sudah bergelar FRESH GRADUATE!!
Tahniah.. tahniah!!
Adeh tbe2 sayu lak baca post kali ni.. gaya macam ucapan ini sepatutnya di bicarakan sewaktu haflatul wida'

saya pasti rindu kamu jika betul jodoh kamu selepas ini di Terengganu..

(tp jgn bmbg klu nk gi Tganu naik flight dan murah..bleh tmph 2 bulan awal..hehe)

SI PENGEMBARA JALANAN said...

haha..jom datang..meh sy bwk kamu g jln2 ok..

huhu..bukan time haflatul wida' last sem sy lari ke? haha..ni kirenya nak compensate balik la ni..huhu..

entah kenape, xde perasaan ape2 berkenaan fresh graduate..cume pasni makin bertambah kerja adala.huuhu..cuak nk menempuh alam baru seyh..

ape2 pun..jumpe kamu n miha mlm sok..dating biase kite, jd kan??

qamar ahmat said...

akak!!!tahniah!!!!!!!!
alhamdulillah..akhirnya..lihat janji Allah..betol kan..
lepas ni jgn lupe melawat adk kamu yg bnyk kerenah ni ye...
sedih pula bce post nie...

bile nak belanja nie???hee

wannurhazirah said...

K.Mash, congratz!
all the best in ur future!
gonna miss u!

ps: eh, u mention my name as 'zira'..hehe..

SI PENGEMBARA JALANAN said...

ary: duk diam2 kt UM ok..nnt dah dapat duit banyak saya datang belanja kamu..hehe

zirah: alamak, dah tersilap!!!!! cet..xpela, memang nama kamu zirahhhhhhhhhhh pun..hehe..
gonna miss u too dear..[jap, bila nk anta emel kt saya lagi?bukan ke patutnya ade 2nd emel ke??hehe..]

zirah said...

eh, japs..
saye x dpt email dr kamu ponn..
eh, silap hantar ke? biler hantar?

Izyan Zainuddin said...

alhamdulillah.. tahniah akak!!
wpun jd flatmate akak kjap je
tp best. tho u didnt talk much, but its ur character is the one that shows. u r special with the way u r.
semoga terus berjaya! :)

samihah said...

Alhamdulillah thumma alhamdulillah~
mubarak~
glad to u hear that u finally made it..to d end..! =)

kamu sudah menghampiri zon yg lbh mencabar ya.. wlau d mana pn berada, moga terus tsabat pd jlnNya..usrati yg disayangi ini sntiasa dlm doa robitoh ku..

love u for the sake of Allah,
-Miha-

SI PENGEMBARA JALANAN said...

Yan: u too, r special with the way u r.. keep moving forward k, mencari jalan yang hanya diredhaiNya..tq vm..

miha: syukran jazillan, kamu juge, sentiasa ade dlm doa2 saya..moga kite sukses dalam redhaNya sentiasa.

zirah said...

k.mash!, wan ckp die bangge k.mash letak name die..hehe..