Friday, November 27, 2009

salam 'eidul adha 1430H

bismillahirrahmanirrahim..

selamat hari raya qurban!!! moga nilai pengorbanan keluarga Nabi Ibrahim a.s membawa erti dan makna besar yang tersendiri dalam lembaran baru kehidupan kita tahun ini.. moga-moga juga sang hati terus thabat menunaikan amanah yang tergalas berat di bahu kita..meneruskan legasi selama 1400 tahun yang lampau..

tahun ni beraya kat KL..3 adik beradik /anak-anak Hj Mohd Noor hanya bertemu muka pada detik jam 8 malam tadi untuk mengisi perut bersama-sama... nasib baikla abang saya masih ingatkan saya dan Athirah..yeay!! [ayat kebulur satu hari, kedai makan tutup..haha]..well, pengalaman manis jugak tu kan..heh~

** ayat penyata mana satu lagi sedap???--
1) tahun ni tak dapat nak bakar daging dengan Along macam biasa..
                                         
vs..

2) tahun ni Along takde geng nak bakar daging macam biasa..

[ ayat sedih vs. ayat penyedap hati..]haha..

** ummi siap nak simpan daging raya lagi untuk 3 orang anakandanya yang hanya akan pulang dalam tempoh lagi 3 minggu..hehe..[yela, sapela sangat kat rumah tu yang boleh makan daging? heh~ hanya orang-orang muda yang taknak beringat tentang kesihatan je yang berani makan dengan sesuka hati...haha]

2 comments:

merentas horizon said...

wuhu~sweet la kak shira.. haha.. beraya bersama di kota.. 3 beradik. kn sweet tu..

tp sy suke lagi ayat yg ke-2 itu.. along xde geng nk bakar daging..

hehe

SI PENGEMBARA JALANAN said...

haha..sweet kan ayat ke2 tu..lagi best untuk didengar..heh~

kamu kembali ke sini bile?jgn lupe rabu ini janji kamu untuk print out.huhu